Početna - IZDVOJENO - U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče
dvojezicne-ploče Vukovar

U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče

Sinoć je nepoznati počinitelj skinuo ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

Policija od četvrtka, kada su se sastali premijer Milanović i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nije osiguravala dvojezične ploče na institucijama u gradu.

U izjavi za Hina-u Bošnjak je rekao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primijetio da ploče nedostaju s pročelja.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s Vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati “protuustavno i protuzakonito postavljene predmete”.

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče.

Policiju jesam povukao s ulica i to sam sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati”, poručio je nakon sastanka sa Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru.

foto: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preminuo Duško Paro, veliki opatijski skladatelj!

Duško Paro- r. 26.05.1937. u Pagu-preminuo 19.10.2021. u Rijeci Skladatelj zabavne glazbe,tekstopisac,pjevač,autor brojnih hitova i evergreen pjesama Duško Paro je ...