Početna - IZDVOJENO - U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče
dvojezicne-ploče Vukovar

U Vukovaru ponovno skinute dvojezične ploče

Sinoć je nepoznati počinitelj skinuo ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

Policija od četvrtka, kada su se sastali premijer Milanović i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nije osiguravala dvojezične ploče na institucijama u gradu.

U izjavi za Hina-u Bošnjak je rekao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primijetio da ploče nedostaju s pročelja.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s Vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati “protuustavno i protuzakonito postavljene predmete”.

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče.

Policiju jesam povukao s ulica i to sam sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati”, poručio je nakon sastanka sa Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru.

foto: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...