Početna - IZDVOJENO - Učenički dom “Podmurvice” ugostio nogometnu reprezentaciju beskućnika
foto: web

Učenički dom “Podmurvice” ugostio nogometnu reprezentaciju beskućnika

U učenikom domu “Podmurvice” Rijeka, odigrane su prijateljske utakmice između učenika Učeničkog doma i članova Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.

Susret je ostvaren na inicijativu učenice Patricije Štriga koja je odlučila cijeloj zajednici pokazati na koji način mladi mijenjaju svijet. Članovi tima ne morau biti doslovno beskućnici, već su tu uključeni i korisnici različitih programa prihvatilišta za beskućnike, korisnici domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i mladi suočeni s problemima nasilja.

Nogometna reprezentacija beskućnika je zapravo program prevencije nasilja, što su učenici prepoznali kao hvalevrijednu inicijativu. Nakon završetka druženja, članovima reprezentacije beskućnika uručen je simboličan poklon – novi dresovi.

Nakon iscrpljujućih utakmica u kojima su svi sudionici dali svoj maksimum, zaključeno je da su obje utakmice odigrane sa srcem i u duhu fair playa.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...