Početna - IZDVOJENO - Udomiteljice na primanju u Primorsko-goranskoj županiji
Foto:web

Udomiteljice na primanju u Primorsko-goranskoj županiji

Nadolazeći  Dan žena bio je povod primanju  Claudie  Juranić Klarić,  predsjednice Udruge,  dr. Ines Strenja Linić  te  predstavnica  udomiteljica iz Udruge   DAMDOMU  u Primorsko -goranskoj županiji. Udomiteljice  su primili Župan Zlatko Komadina te njegova zamjenica Marina Medarić.  Udruga okuplja udomitelje iz cijele Županije.

Premda je udomiteljstvo prevažno za  odrastanje napuštene djece, ni to se ne odvija bez problema, koje Udruga nastoji  ukazivanjem  na iste i riješiti.  Gotovo nevjerojatno zvuči , da je djeci  iz udomiteljskih obitelji  zapriječeno  subvencioniranje smještaja u dječje vrtiće,  da nemaju pravo na povlaštene autobusne karte.  Sa druge strane nisu djeca jedina zakinuta za neka osnovna prava,  i udomitelji  nemaju pravo na bolovanje u trenutku bolesti djece koje su u njihovim obiteljima.

Pomoć kod razumijevanja

Stoga su predstavnice udruge uputile zahtjev Županu da im pomogne u rješavanju problema koje takve plemenite žene  ne zaslužuju niti  imati, na način da svojim autoritetom utječe na čelnike gradova i općina  kako bi se pokazalo više razumijevanja za udomiteljske obitelji.

Komadina je rekao da će rješavanju takvih situacija sigurno svojim angažmanom  pomoći  Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade , koji je osnovan u Primorsko-goranskoj županij.

Plemenitost udomitelja

Claudia  Juranić Klarić je naglasila da je  udomljavanje  izuzetno plemenit čin pomoću kojeg se napuštena djeca izmještaju iz odgojnih ustanova te im se se na taj način omogućava nastavak života u obiteljskom okruženju, a   dr. Ines Strenja Linić , i sama udomiteljica , dodala je da svako dijete daje veliku količinu ljubavi  i mijenja život  udomiteljske   obitelji nabolje,  te preporučuje  svima koji mogu da udome dijete.

Bilo bi dobro kada na primanju povodom Dana žena slijedeće godine,  ne bi  raspravljali o jednakim problemima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...