Početna - IZDVOJENO - Udruga “Lunjo i Maza” iz Lovrana zatvara svoja vrata- udomite napuštene životinjice!
Foto: Udruga LiM

Udruga “Lunjo i Maza” iz Lovrana zatvara svoja vrata- udomite napuštene životinjice!

Svi dragi ljubitelji životinja evo jedne obavijesti. Svima dobro poznata- Udruga “Lunjo i Maza” iz Lovrana, zatvara svoja vrata uskoro, 03.05.2014. godine. Potrebno je pronaći domove svim životinjama koje su pod njihovom skrbi kako ne bi opet ostale prepuštene same sebi i raznim opasnostima koje im prijete na cesti.

Evo i napisanog teksta od strane Udruge objavljenom na njihovom facebook profilu:

-LiM – OBAVIJEST GRAĐANIMA
Dragi stanovnici Liburnije, ovim putem vas obavještavamo da Udruga Lunjo i Maza napušta prostor koji je dobiven na korištenje na mjestu bivše kasarne u Lovranu. Zbog renovacije prostora, sukladno ugovorom o korištenju iz 2009.godine u narednih 2 mjeseca Udruga napušta prostor te se time smanjuje mogućnost njenog rada na dosadašnji način.
Konkretno, obustavljaju se sterilizacije uličnih mačaka na području Lovrana, Opatije i okolice zbog nemogućnosti držanja maca na oporavku nakon operacije, također ne prihvaćamo više niti jednu napuštenu životinju. Radimo na tome da zbrinemo preostalih 11 maca i 1 štenca, u protivnome ćemo ih vratiti na ulicu. Također pokušati ćemo udomiti i mace koje se nalaze ispred prostora, zbog nadolazećih radova.

I dalje ćemo pregovarati sa lokalnim vlastima, te na sve načine pokušati naći adekvatan smještaj za svoje štićenike kako bi Udruga ubuduće mogla nastaviti sa radom.

Ukoliko se ne dođe do zajedničkog rješenja sa gradom i općinama, ovoga puta Lunjo i Maza će se zasigurno ugasiti.
Apeliramo na građane da imaju razumijevanja u nastaloj situaciji, zahvaljujemo im na velikoj podršci, nadamo se da je ovo samo privremeno zatvaranje.

Naša borba se nastavlja..- ovako je glasio tekst objavljen 17.02.2014. godine.

Pa apeliramo i ovim putem sve građane, koji imaju mogućnosti i puno ljubavi, i sve ostale ljubitelje životinja, da udome životinjice kako ne bi opet morale završili same na ulici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...