Početna - IZDVOJENO - Udruge pokrenule kampanju  “Gledaj (u)druge”
gledaj_udruge

Udruge pokrenule kampanju  “Gledaj (u)druge”

Pločnik riječkog Korza jutros je osvanuo ispunjen naljepnicama s  porukom “Gledaj (u)druge”, kao dio istoimene kampanje pokrenute od strane petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu. Uz ovu intervenciju u javnom prostoru za početak sljedećeg tjedna najavljena je akcija fotografiranja, 23. i 24. svibnja na Korzu, te Festival udruga koji će se održati u srijedu, 25.svibnja, na riječkom lukobranu.

Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva, ali i kao odgovor na nedavne okolnosti među kojima je smanjenje financijskih sredstava za programe i projekte udruga. Cilj je javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti.

Građani i ostale udruge pozivaju se da podrže kampanju

Važno je napomenuti da ova inicijativa i kampanja nisu dio nekog projekta, niti su projektno financirane, već su rezultat suradnje i udruživanja. Ovim putem građani se pozivaju na sudjelovanje u akciji fotografiranja s izjavama o važnosti udruga, koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. svibnja, na Korzu ispred Malog salona u dva termina – od 10 do 13 sati, te od 16 do 19. Ostale udruge pozivaju se na uključivanje u kampanju podržavanjem inicijative na Internet stranici, društvenim mrežama te sudjelovanjem na  Festivalu Gledaj (u)druge jer, kao što slogan kampanje kaže, “tu smo s razlogom”.

U ovom trenutku inicijativu čine Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus, Udruga Kreativni kolektiv Kombinat, Udruga Ri Rock, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, SOS telefon – Rijeka, Udruga za pomoć žrtvama nasilja, Centar tehničke kulture Rijeka, Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI, U.Z.O.R. – Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, Udruga Delta, Udruga Šarolija, Centar za kulturu dijaloga CeKaDe, Društvo naša djeca Opatija, Udruga EU klub, Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić, Udruga Za bolji svijet, Udruga žena operiranih dojki NADA-RIJEKA, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Udruga mladih Roma “Romska budučnost”, Ekološko socijalni forum, Udruga za pomoć ovisnicima Vida Rijeka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...