Početna - IZDVOJENO - Ugledni novinari iz Francuske i Mađarske borave u Opatiji

Ugledni novinari iz Francuske i Mađarske borave u Opatiji

Razlog njihova dolaska bile su aktivnosti programa Rijeka – EPK 2020.

Rijeka, Europske prijestolnice kulture 2020. tema je studijskog putovanja grupe uglednih novinara iz Francuske i Mađarske čiji boravak u Rijeci ima za cilj predstaviti kulturne raznovrsnosti grada i autentičnost ponude čitave kvarnerske regije. Studijsko putovanje realizira se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, TZ Kvarnera i TZ grada Rijeke.

Tijekom svog  boravka u Rijeci i Opatiji novinari francuskih medija Pigiste Travel, La Semaine de I’Ile de France, wevamag.com, Destination magazine, Stylist i Femme Actuelle, te mađarskih medija Petőfi TV, Kossuth Rádió, te lifestyle portala Femcafé posjetili su muzej računala Peek and Poke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, razgledali su Trsatski kaštel i Svetište Majke Božje Trsatske.
Također, obišli su dvije izložbe u okviru programa Rijeka EPK 2020. „Violinom iznad granica/Sradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona“ i izložbu „D’Annunzijeva mučenica“.

Novinari su odsjeli u Opatiji, pa su tako razgledati Opatiju i njezinu turističku ponudu, sudjelovali na kostimiranom Humanitarnom balu koji se održava u Guvernerovoj palači u Rijeci i za kraj svog boravka na Kvarneru prisustvovali su završnoj međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...