Početna - IZDVOJENO - Ugostiteljska škola Opatija imenovana regionalnim centrom kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana regionalnim centrom kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je jučer odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru „turizam i ugostiteljstvo“.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak objavila je jučer popis strukovnih škola koje su imenovane regionalnim centrima kompetentnosti. Riječ je o 25 strukovnih škola iz cijele Hrvatske, a iz naše županije imenovana je Ugostiteljska škola Opatija. Izabrane na javnom pozivu između 42 kandidature, te škole sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja.

Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima “Konkurentnost i  kohezija 2014.- 2020” i “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”. Ministrica Divjak istaknula je da su imenovanja tih 25 regionalnih centara svojevrsne ulaznice u dva fonda, za opremanje, osuvremenjivanje i razvoj regionalnih centara u pet prioritetnih područja – Turizam i ugostiteljstvo, Strojarstvo, Elektrotehnika i računalstvo, Zdravstvo i Poljoprivreda. Prema njezinim riječima, to je revolucionarni iskorak za strukovno obrazovanje, ne samo po iznosu sredstava koja se ulažu, nego i po ideji regionalnih centara koji povezuju škole, veleučilišta i poslodavce, sve uz potporu resornih ministarstava.

– Čestitam svojim kolegama i djelatnicima na izuzetno odrađenom poslu. Izuzetno sam ponosna na uspjeh naše škole! Veliko hvala Županiji i pročelnici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Editi Stilinkoja je prepoznala naš rad i predložila nas kao nositelje za RCK u sektoru ugostiteljstvo i turizam kao i Regionalnom centru za razvoj PGŽ-a na pomoći, istaknula je ravnateljica Ugostiteljske škole Sibila Roth. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...