Početna - IZDVOJENO - Uhićena Marina Lovrić Merzel
foto: Miroslav Kiš / CROPIX

Uhićena Marina Lovrić Merzel

Marina Lovrić Merzel uhićena je tijekom jučerašnjeg dana zbog sumnji na nove financijske malverzacije. USKOK je nedavno otvorio istragu zbog nenamjenskoga trošenja oko 180.000 županijskih kuna. Sumnjiči se da je od početka 2009. godine pa sve do kraja 2013. godine u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Brezovici organizirala je privatne domjenke poput što su rođendani, rođendani članova obitelji te pripremne sastanke s vladajućim vijećnicima Županijske skupštine, ali i vlastitu svadbu na trošak od županije.

Uhitili su je agenti, prema nalogu USKOK-a, što nedvojbeno znači da se istraga protiv Merzel širi i na neka mnogo ozbiljnija djela. Noć je provela u sisačkoj policiji, a danas bi trebala biti prebačena u Zagreb u prostorije USKOK-a. Za svjedoke pri pretrazi kuće pozvano je nekoliko županičinih susjeda. Nakon što su šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću, istražitelji su odnijeli nekoliko kutija dokumenta.

Neke od optužbi protiv Merzel javno je iznijela bivša čelnica kabineta županice Jasmina Jovev, te je sve podatke dala Državnom odvjetništvu. Županica Merzel je navodno za nekoliko milijuna kuna preplatila zgradu hitne pomoći u Sisku. Danas će se saznati jesu li upravo ove optužbe bile razlog uhićenja Merzel, nakon ispitivanja u prostoriji USKOK-a u Gajevu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...