Početna - IZDVOJENO - Uhićene lažne maserke, krađama oštetile više osoba za oko 400.000 kuna

Uhićene lažne maserke, krađama oštetile više osoba za oko 400.000 kuna

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama, starosti 23 i 38 godina, osumnjičenima za više kaznenih djela teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene od početka ove godine uglavnom na području grada Rijeke, ali i Opatije, oštetile više građana kojima su ponudile usluge masiranja. Naime, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice-maserke, ponudile su im besplatnu masažu ili mjerenje tlaka i sl. kako bi ušle u njihove stanove te ih potom okrale. Počiniteljice su tako iskoristile povjerenje oštećenika, kao i njihovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa dok ih je jedna  masirala ili mjerila tlak, druga je za to vrijeme iskoristila njihovu nepažnju te im otuđila  novac, nakit i druge vrijedne predmete u ukupnoj vrijednosti oko 400.000 kuna.

Zbog osnova sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe, po završetku istraživanja su obje osumnjičenice kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 23-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.

U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, pozivamo i nadalje sve građane, osobito one starije životne dobi, na maksimalni oprez, kao i da nepoznate osobe te osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove kako ne bi (p)ostale materijalno oštećene nekim od navedenih kaznenih djela krađe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...