Početna - NOVOSTI - Ukida se opatijski City bus
Foto: web

Ukida se opatijski City bus

Donešena je nova gradska odluka o organizaciji javnog prijevoza koja predlaže ukidanje City bus linija i zadržavanje tek jedne gradske linije kojom bi »upravljao« Autotrolej.

Ugovor s Autotransom, koji je dosad bio koncesionar na linijama gradskog javnog prijevoza, ističe krajem travnja ove godine, a u prijedlogu za promjenu odluke koju je gradonačelnik Ivo Dujmić uputio na usvajanje Gradskom vijeću navodi se da u toj petogodišnjoj suradnji nisu ostvareni planirani prihodi od putnika, te je održavanje linija zahtijevalo sve veće izdvajanje Grada Opatije.

Takva situacija je, navode iz Grada Opatije, dovela do toga da se standard tog prijevoza sve više smanjivao, da bi na kraju izmjenama voznog reda javni gradski promet bio reduciran na prometni pravac Veprinac – Poljane – Ičići – Opatija (uključujući osnovnu školu i Tošinu) – Pobri, a sve s jednim autobusom.

Radi toga se predlaže da se kao jedina linija javnog gradskog prijevoza odredi pravac Opatija – Ičići – Poljane – Veprinac, a voznim redom bit će omogućeno da ova linija prolazi područjima za koje je prisutan interes građana kao što su osnovna škola ili Tošina, kazao je gradonačelnik Dujmić u obrazloženju prijedloga svoje odluke. će za sam prometni pravac Veprinac – Poljane – Ičići – Opatija omogućiti veći broj vožnji u odnosu na sadašnji vozni red uz manja ulaganja nego do sada.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...