Početna - IZDVOJENO - Ukidaju se godišnje porezne prijave
Foto: web

Ukidaju se godišnje porezne prijave

Izmjena Zakona o porezu na dohodak donosi i poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak i prireza. Ministarstvo financija naglašava da im dostupni podaci daju osnovu da samostalno izrađuju informativni izračun godišnjeg poreza na dohodak i prireza i dostavljaju ga poreznim obveznicima. Privremena se rješenja o postojanju porezne obveze ili povrata preplaćenog poreza moraju građanima dostaviti najkasnije do 30. lipnja za prethodnu godinu, a nakon toga obveznik ima rok od mjesec dana za žalbu ako smatra da su podaci nepotpuni ili netočni.

Po tome, primjerice, radnici koji u toku godine promijene dva i više poslodavaca ne bi morali podnositi poreznu prijavu.

Posebni se postupak neće primjenjivati za građane koji ostvare dohodak od samostalne djelatnosti – obrtnike, slobodna zanimanja i druge koji vode poslovne knjige – njih približno 105 tisuća, i oni će morati predavati prijave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na “Mićoj marunadi Dobreć”

Manifestacija “Mića marunada Dobreć – da se užance ne pozabe” okupila je mnogobrojne posjetitelje svih generacija koji su uživali u ...