Početna - IZDVOJENO - Ukratko sa dodjele Oscara
Foto:web

Ukratko sa dodjele Oscara

Noćas po našem vremenu dodijeljeni Oscari

Dodjelu Oscara je nakon sedam godina dobila priliku voditi ponovo  Ellen Degeneres.

Nagradu za najbolji film Oscara 2014. godine osvojio je ’12 Years A Slave’. Govor zahvale održao je Brad Pitt čija je filmska kuća producirala ovaj uradak.

Oscara za najbolju glumicu dobila je Cate Blanchett za ulogu u filmu ‘Blue Jasmin’.

Oscara za najboljeg glumca dobio je Matthew McConaughey i to za svoju prvu nominaciju za ovu filmsku nagradu!

Nagrade za sporedne uloge

Prvu nagradu za najbolju sporednu ulogu dobio je Jared Leto koji je glumio u filmu ‘Dallas Buyers Club’, a to mu je bila prva uloga nakon dugih 6 godina.

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu odnijela je pak Lupita Nyong’o za film ’12 Years A Slave’ koja je već svojom pojavom na crvenom tepihu uzela svoju pažnju.

Specijalni efekti

Nagrada za specijalne efekte otišla je u ruke kreatora filma ‘Gravity’ koji je, poput ostalih nominiranih u toj kategoriji, koštao preko 100 milijuna dolara, ponajviše zbog skupih posebnih efekata. ‘Gravity’ je svoj drugi i treći Oscar osvojio za najbolji zvuk te montažu zvuk, dok je četvrti dobio za najbolju fotografiju, a peti za najbolju montažu. Šesti je pak bio p za najbolju glazbu. Nakon što je najboljim redateljem proglašen je Alfonso Cuaron koji je režirao ‘Gravity’ , film je osvojio i sedmi kipić.

Nagradu za kratki igrani film (u trajanju do 40 minuta) Oscara je odnio ‘Helium’, dok je najbolji kratki dokumentarni film ‘Glazba je spasila moj život’.

Nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film odnio je ’20 Feet From Stardom’.

Počasni Oscar

Počasnog Oscara za svoj posebni doprinos dobila je Angelina Jolie. Lijepa glumica u suzama je održala govor koji je posvetila svojoj majci.

Najbolji film na stranom jeziku, točnije koji nije na engleskom jeziku je ‘La Grande Bellezza’.

‘Frozen’ je dobio Oscara za najbolju pjesmu iako je Pharell Williams bio favorit s pjesmom ‘Happy’.

Najbolji scenarij

Najbolji adaptiranim scenarijem proglašen je ’12 Years A Slave’ Johna Ridleyja. Oscara za najbolji originalni scenarij dobio je Spike Jones za film ‘Her’ kojemu je ovo scenaristički debi!

“Veliki Gatsby”  bez velikih ostvarenja

Na samom početku proglašene su i nagrade u kategorijama za najbolji kostim u kojoj je Oscara odnio film ‘Veliki Gatsby’ kao i nagradu za najbolji produkcijski dizajn dok je nagradu za najbolju šminku koju je odnio film ‘Dallas Buyers Club’.

Animirani Oskarovci

Oscara za kratki animirani film je ‘Mr. Hublot’, a Oscara za najbolji dugometražni film je ‘Frozen’.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...