Početna - IZDVOJENO - Uljepšajte azilsku svakodnevicu napuštenom psu i povedite ga na izlet
psi
foto: facebook

Uljepšajte azilsku svakodnevicu napuštenom psu i povedite ga na izlet

Već neko vrijeme je u tijeku akcija Riječkog Društva za zaštitu životinja, a riječ je o akciji pod nazivom: Uljepšajte azilsku svakodnevicu napuštenom psu i povedite ga na izlet.

Svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtka možete doći po psa u 10:00 sati, a vratiti ga do 15 sati, dok petkom možete doći već od 7, a psa vratiti do 14 sati. Uljepšati dan nekom od azilanata možete i subotom, od 9 sati nadalje, a ono što je važno je da psa vratite najkasnije do 17 sati. Nedjeljom psi mogu otići na izlet u 9 i vratiti se do 15 sati.  Bitno je otići sa psom koliko je moguće dalje od azila.

Njima za sreću zaista malo treba, kažu volonteri, a s njima se slažu i oni koji navrate pa nečiju pseću monotonu svakodnevicu pomognu nakratko zamijeniti satima punima doživljaja. I ne radi se samo o usrećivanju, nego i o nečemu puno važnijem što možda na prvi pogled nije vidljivo. Naime, slike s izleta, opis događaja, socijalizacija sa psima i ljudima, šetanje psa na povodcu, susreti s ljudima koji možda požele udomiti tog psa… Jer, izlet neće samo uljepšati dan jednom psu, on ima veliku važnost u procesu (sretnog) udomljavanja napuštenog psa.

Ako želite uljepšati jedan od sljedećih dana nekome od azilskih pasa, javite se Društvu za zaštitu životinja Rijeka u inbox putem njihove Facebook stranice ili pođite do azila u navedeno vrijeme. Ono što volontere hrabri i potiče u njihovim nastojanjima je i činjenica da je uz pomoć ove akcije udomljeno desetak pasa koji su boravili u skloništu za napuštene životinje, javlja HRT.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...