Početna - IZDVOJENO - Za umrijet od smijeha @ Centar Gervais

Za umrijet od smijeha @ Centar Gervais

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnosti iz zamišljene budućnosti, možete je pogledati u petak, 9. veljače 2018. u 20 sati u Centru Gervais, u Opatiji.

Glavni junaci ove predstave, u interperetaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti:

Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni?
Smijemo li biti autentični?
Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima?
Jesu li snovi sigurno utočište?
Jesu li to uopće naši snovi?
Ili točnije – čije snove sanjamo, treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu?

Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!

Režija: Mario Kovač / Prijevod: Mirna Čubranić / Adaptacija: Marko Torjanac / Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin / Kostimografija: Ana Fucijaš / Izbor glazbe: Mario Kovač / Glazbena obrada: Milorad Stranić / Oblikovanje svjetla: Aleksandar Mondecar / Oblikovanje zvuka: Damir Rončević / Uloge: Gordana Gadžić i Marko Torjanac
Režija: Mario Kovač / Prijevod: Mirna Čubranić / Adaptacija: Marko Torjanac / Scenografija: Zdravka Ivandija Kiri
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...