Početna - IZDVOJENO - Upisi u 1. Malu planinarsku školu
hahlici
foto: pd Opatija

Upisi u 1. Malu planinarsku školu

Počinju upisi u 1. Malu planinarsku školu, a Planinarsko društvo ”Opatija“ poziva djecu starosti  između 9 i 12 godina na upise. 1. Malu planinarsku školu bit će u travnju i svibnju  uz financijsku podršku Grada Opatije i Istarskoga planinarskog saveza.

Polaznici će steći osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznati s osnovama penjanja i speleologije. Predavanja se održavaju uglavnom u Planinarskom domu ”Poklon“, kojim Planinarsko društvo „Opatija“ upravlja, a tek manjim dijelom u opatijskoj Vili „Antonio“. Glavni dio aktivnosti održava se na otvorenome na području Učke, a organiziran je i jedan izlet vlakom u Gorski kotar. Svi su izleti jednodnevni, osim zadnjeg vikenda, kada će se održati dvodnevna vježba i polaznici moraju obvezatno prespavati u Planinarskom domu ”Poklon“, poručili su iz PD Opatija.

Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Društva: www.pdopatija.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...