Početna - IZDVOJENO - Upišite se u besplatnu Kreativno Edukativnu Školu za mlade poduzetnike
keš

Upišite se u besplatnu Kreativno Edukativnu Školu za mlade poduzetnike

U tijeku su upisi u radionice K.E.Š. programa, projekta Grada Rijeke i Doma mladih. K.E.Š.- Kreativno Edukativna Škola za mlade poduzetnike projekt je Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo i Doma mladih namijenjen učenicima 7. i 8.razreda osnovne škole koji je po prvi puta započeo u školskoj godini 2008./2009.

Osnovni cilj projekta je da učenici kroz kreativan i praktični rad usvajaju znanja i vještine koje odlikuju jednog poduzetnika kako bi jednog dana bili sposobni pokretati poduzetničke inicijative, neovisno da li će se odlučiti za samostalnu poduzetničku karijeru ili će svoje poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju sredina u kojima će raditi. Projekt doprinosi podizanju poduzetničke kulture, a razvoj “poduzetničkog duha” u mladim ljudima je preduvijet za postizanje napretka, gledano dugoročno, u zapošljavanju, rastu, konkurentnosti i inovativnosti.

Program K.E.Š.-a zamišljen je da polaznici jednom tjedno i to utorkom od 18.00h do 19.30h, pohađaju radionice u Domu mladih. S voditeljima radionica igrat će se poduzetnika – voditi zamišljene firme, “nervirati” se uz Monopoli, natjecati se u kvizovima, prezentirati izmišljene ili stvarne proizvode, rješavati različite zanimljive zadatke kroz igre timske suradnje. Ukratko, kroz igru i zabavu polaznici će naučiti osnove o poduzetništvu, ali i ono važnije, razvijat će osobine potrebne jednom uspješnom poduzetniku – kreativnost, inovativnost, znatiželjnost, samopouzdanost, upornost i usmjerenost cilju, sposobnost donošenja odluka i preuzimanja rizika, potrebu za postignućem i naravno spremnost na naporan rad.

Za sudjelovanje u Projektu nije presudan školski uspjeh već spremnost i znatiželja učenika za stjecanje novih znanja. Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga je sudjelovanje za učenike besplatno.

Više informacija može se pronaći na stranicama Doma mladih www.dom-mladih.hr ili na stranicama K.E.Š.-a www.kes.com.hr ili na facebook stranici.

Za prijavu je potrebno do 30. rujna 2015. ispunjeni prijavni list (koji se nalazi na stranicama Doma mladih) donesti osobno u Dom mladih (Laginjina 15), poslati faksom (051/512-715) ili emailom (iva@dom-mladih.hr).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...