Početna - IZDVOJENO - Upoznajmo svoj grad da bi smo ga više voljeli- sutra posjet Mošćenicama
web

Upoznajmo svoj grad da bi smo ga više voljeli- sutra posjet Mošćenicama

U sklopu volonterskog programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli Centar tehničke kulture Rijeka i volonteri organiziraju posjet gradiću Mošćenicama. Uz stručno vodstvo građani i građanke će prošetati srednjovjekovnim utvrđenim gradićem i upoznati se s njegovom poviješću i znamenitostima.

Posjet će se održati sutra, 25. travnja 2015., s početkom u 10:00 sati. Organizirano vodstvo po Mošćenicama naplaćuje se simboličnih 15 kn, a uključuje i malo iznenađenje. Mole se građani da pripreme sitan novac i odgovarajući iznos kako bi što više vremena proveli uživajući u otkrivanju Mošćenica.

Do Mošćenica će se putovati međugradskom autobusnom linijom 32 (zona 4), koji kreće s autobusne stanice na Jelačićevom trgu, te će okupljanje građana bit na istoj stanici u 8:15. Kao i uvijek, ukoliko netko planira doći u vlastitom aranžmanu, grupi se može pridružiti u Mošćenicama nešto prije 10:00 sati.Savjet građanima koji moraju kupiti kartice je da to učine prije okupljanja, na kiosku (budući da je tako kupljena kartica jeftinija od one kupljene u autobusu).

Za sve građane koji će do Mošćenica putovati autobusom, važno je napomenuti da autobus iz Mošćenica prema Rijeci kreće tek u 14:50 (radi se o voznom redu vikendom i autobusi su zaista rijetki), što znači da će nakon obilaska, koji će trajati oko 1 sat, imati dosta slobodnog vremena. Možete ga provesti, prema individualnim željama, u dodatnoj šetnji po Mošćenicama, na kavi ili ručku u mjesnom restoranu, ili se možete prošetati do Mošćeničke Drage (šetnja nizbrdo traje oko 40 minuta) te tamo pričekati autobus. Također smo u kontaktu s lokalnim taksistom te će se oni građani koji to budu htjeli do Mošćeničke Drage moći i odvesti autom, u individualnom dogovoru s vozačem. Cijene vožnje taksijem do Mošćeničke Drage se kreću oko 15 kn, a o svim detaljima o ovoj varijanti obavijestit ćemo vas na početku samog obilaska.

Za sudjelovanje u subotnjem obilasku nije potrebna posebna najava ili potvrda dolaska. Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte: Diana Predrag (diana.predrag@ctk-rijeka.hr, mob. 091/532-7539), Nada Turk (nadaturk55@gmail.com, mob. 091/763-4517) ili Branka Turčić (brankaturcic@yahoo.com, mob. 091/788-2493).

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Obilazak odlagališta neopasnog otpada Osojnica

Odrađena još jedna tura obilaska odlagališta neopasnog otpada Osojnica u sklopu dana otvorenih vrata koje je organizirano s Ministarstvom regionalnog ...