Početna - IZDVOJENO - Uređen Trg Grivica; slijedi nova regulacija prometa
google maps
foto:google maps

Uređen Trg Grivica; slijedi nova regulacija prometa

Na Trgu Grivica nedavno je izvedena sanacija kamenog popločenja i asfaltiranje dijela prostora, a ispred i južno od Katedrale u šest kamenih starih vaza posađeno je šest manjih maslina lijevo i desno od ulaza u Katedralu te je u pet novonabavljenih vaza posađeno pet velikih maslina.

Nastavak je to uređenja uže gradske jezgre te ozelenjavanje površina trgova i ulica u Rijeci koje će još snažniji zamah doživjeti u okviru Zelenog vala, kao jednog od usmjerenja projekta Europske prijestolnice kulture.

Za uređenje prostora kao zone ograničenog prometa bilo je potrebno ugraditi hidraulične podizne stupiće. Nova regulacija prometa na ovom području stupa na snagu 1. lipnja 2016. godine od 7 sati. Korisnici poslovnih i privatnih prostora unutar područja ograničenog prometa Trg Grivica – Đure Šporera imat će pristup toj zoni ako ispunjavaju uvjete o riješenom parkiranju.

Ipak mnogo građana nije moglo sakriti iznenađnje kada su vidjeli asfalt oko katedrale. Tako je, umjesto da se dio oko katedrale popločio i lijepo estetski uredio, katedrala dobila asfalt.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...