Početna - IZDVOJENO - Uređena Šumska šetnica Opatija-Veprinac

Uređena Šumska šetnica Opatija-Veprinac

45 smjerokaza i 10 poučnih ploča na 5 jezika

   U okviru projekta RIVIERA4SEASON2 financiranog iz programa prekogranične suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska uređena je pješačka staza Opatija -Veprinac

U skladu s planom revitalizacije opatijskog zaleđa, Grad Opatija je, uz pomoć europskih sredstava, uredio stazu duljine 4 km koja povezuje središte Veprinca s opatijskom Slatinom. Uređenje staze odvijalo se u dvije etape od kojih je prva obuhvaćala izvođenje manjih građevinskih radova, kao što je postavljanje rukohvata, kanalica za odvodnju oborinskih voda, popravak oštećenja na kamenim stepenicama te hortikulturalno uređenje – krčenje raslinja uz šetnicu, te njegovo usitnjavanje i deponiranje.

U drugoj fazi postavljena je signalizacija na trasi od 4 km, 45 smjerokaza i 10 poučnih ploča prevedenih na pet stranih jezika. Korisnici staze bit će upoznati s poviješću puta i Veprinca, florom i faunom liburnijskog kraja, kao i s detaljima života stanovnika Veprinca, primjerice pričom o mlekaricama koje su svakodnevno nosile mlijeko prema obali.

Od ovog proljeća šumska šetnica prema Veprincu otvorena je za sve planinare, šetače i izletnike. Stazom se može krenuti iz centra Opatije, sa Slatine ili se spustiti u Opatiju, šečući od vrha Veprinca.

Podsjećamo, projekt RIVIERA4SEASON2 – zajednička baština za zajedničku međunarodnu promociju 365 dana zelenog turizma na Opatijskoj i Portoroškoj rivijeri financira se u okviru programa INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupan budžet projekta je  840.205,00 eura, od toga su europska sredstva 714.174,25 eura. Tema projekta je aktivna zaštita kulturne i prirodne baštine kroz održivi razvoj turizma u okolici i zaleđu Opatije i Portoroža, a s ciljem proširenja kulturno-turističke ponude.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

PRVI ELEKTRIČNI AVION USPJEŠNO OBAVIO PRVI LET

Povijesni trenutak Prvi avion kojeg pokreće električni sustav ovog je tjedna uspješno svoj prvi let i tako ispisao nove stranice ...