Početna - IZDVOJENO - Uređenje područja Delte i luke Baroš
delta

Uređenje područja Delte i luke Baroš

Do 13. ožujka u Malom salonu može se pogledati kako će u budućnosti izgledati Delta i Porto Baroš. Izloženo je svih 56 projekata pristiglih na natječaj za uređenje toga područja.

Delta i luka Baroš postat će dijelovi riječkoga waterfronta – kontaktnih površina uz more. Gradit će se nautički centar, gradski park te stambeni, poslovni, kulturni i javni sadržaji.

Natječaj su raspisali Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka s ciljem transofrmacije lučkih područja. Na natječaj je pristiglo 56 radova, a ocjenjivački sud dodijelio je tri jednako vrijedne nagrade i priznanje. Dobitnici su Studio 3LHD iz Zagreba, Porticus d.o.o iz Splita te Njiric+Arhitekti d.o.o.

Projekt ima značajan gospodarski aspekt, pošto će se projektom vrijednim od tristo milijuna eura otvoriti veliki broj radnih mjesta.

Ovo je, prema riječima riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, prvi korak, a zatim slijedi međunarodni natječaj za odabir investitora, koji bi mogao biti gotov do kraja ove godine. Ukupna vrijednost investicije je više od 300 milijuna eura. Prenamjenom područja Delte i Porto Baroša razvijat će se riječka luka i grad dodatno otvoriti prema moru. To je dio projekta Rijeka Gateway kojim se razvija riječki prometni pravac, posebice riječka luka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i Svjetskog dana srca u Opatiji

Predstavnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Opatija, KŠR Gorovo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a te građani koji su ...