Početna - IZDVOJENO - Uređenje sportskog područja Rujevica
rujvica-kamp

Uređenje sportskog područja Rujevica

Na gradonačelnikovom kolegiju usvojen je i Nacrt prijedloga odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica koji će biti poslan i na javnu raspravu. Riječ je o uređenju građevinskog područja veličine 20 hektara na kojem je jedan dio područja već promijenio svoj izgled izgradnjom nogometnog kampa, dok se na ostatku namjeravaju izgraditi novi sportski objekti, prometnice i parkirališta.

„S obzirom na potencijal tog područja i nedovršeni projekt nogometnog kampa, sadržaj Nacrta Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica omogućuje i njegovu daljnju urbanizaciju, i to ne samo nogometnog kampa, već i ostalih površina“, rekao je pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca.

Dvadesetak hektara građevinskog zemljišta podijelit će se novopredloženom prometnicom na dva dijela. Iako je južna polovica dobrih dijelom već popunjena sadržajima nogometnog kampa, Urbanističkim planom omogućit će se i njihovo proširenje, odnosno izgradnja nedostajućih smještajnih kapaciteta za sportaše te prometnih i parkirališnih površina. S druge strane, sjeverna površina veličine od 8 i pol hektara dobit će nove sportske sadržaje, bilo da je o gradskoj sportskoj dvorani ili nekim drugim pratećim sadržajima.

Privatnim vlasnicima terena Grad Rijeka je također izašao u susret pa se na sjeveroistočnom rubu formirala površina od 4.000 kvadratnih metara na kojoj bi se također omogućila realizacija manjeg sportsko-rekreacijskog programa. Također, na samom istočnom rubu planira se uređenje javnog parka s dječjim igralištem veličine 12.000 četvornih metara, tako da bi ona bila i prijelazna površina prema naselju Pehlin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...