Početna - IZDVOJENO - Uređuje se novi odjel Gradske knjižnice u prizemlju Filodrammatice
Knjiznica
web

Uređuje se novi odjel Gradske knjižnice u prizemlju Filodrammatice

Djelatnici Gradske knjižnice Rijeka svim raspoloživim snagama pripremaju preseljenje dijela fonda iz Središnjeg odjela u zgradu Filodrammatice, gdje će se uskoro otvoriti Dom lijepe književnosti. Za potrebe uređenja novog prostora, uz postojeće nabavljene su i postavljene dodatne police za knjige. Ako sve bude prema planu, novi odjel Gradske knjižnice mogao bi biti otvoren za desetak dana.

U novom Domu lijepe književnosti građanima će biti dostupna djela hrvatskih i svjetskih književnika, antologije, eseji, pisma, stripovi, dok će se u sadašnjem prostoru Središnjeg odjela u Palazzu Modello moći pronaći publicistika, stručna, popularno-znanstvena djela i dr.

Središnji odjel je zatvoren od ponedjeljka, 6. srpnja, kada su počeli radovi na preseljenju. O ponovnom otvaranju obiju lokacija građani će biti pravovremeno obaviješteni. Za to vrijeme prema ljetnom radnom vremenu otvoreni su ogranci Drenova, Turnić i Zamet, Dječji odjel Stribor, Knjižnica Čavle kao i Gradski bibliobus.

O terminu otvaranja novog odjela Gradske knjižnice, građani će biti pravovremeni obaviješteni.

Za vrijeme dok traju radovi preseljenja, neće se obračunavati zakasnina za knjige koje su ranije posuđene u Središnjem odjelu. Posuđene knjige iz Središnjeg odjela koje građani u međuvremenu žele vratiti, iste mogu odložiti u kutiju postavljenu u ulazni prostor Središnjeg odjela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...