Početna - IZDVOJENO - Uskoro blagdansko izdanje sajma “Zeleni Kastav”
zeleni-sajam

Uskoro blagdansko izdanje sajma “Zeleni Kastav”

Nakon prošlomjesečnog prvog po redu sajma “Zeleni Kastav”, a koji je imao jako dobar odaziv, u ponedjeljak 12. prosinca stiže drugi po redu i to u blagdanskom ruhu. Sajam se održava u vremenu od  od 16,30 do 19,00 sati, u kastavskoj Loži .

U suradnji s Grupom solidarne razmjene Zapad, u Gradskoj vijećnici Grada Kastva će, za vrijeme održavanja sajma, biti upriličeno edukativno predavanje u sklopu projekta “Hranom do zdravlja”.

Uzgajivači će 12. prosinca 2016. godine u Gradskoj loži ponuditi mandarine i limune iz Opuzena, brašna mljevena na kameni mlin, žitarice, krupice, tjesteninu, kozje proizvode, mirodije, začine i povrće iz Istre, mlijeko i mliječne proizvode iz Čabra i Ilirske Bistrice, bučine sjemenke, bučino ulje i namaze od povrća iz Varaždina, povrće i voće iz Oštarija, Slavonije i Kastva, med i slastice iz Rijeke te kruh, peciva, kroasane i muffine iz Klane.

Na sajmu će biti moguće zagrijati se uz adventsku glazbu, kuhano vino i čaj, a jesensku maneštru ponovno će pripremati Srđana Jevtić, superfinalistica prvog hrvatskog Masterchefa.

“Zeleni Kastav” razlikuje se od sličnih gradskih tržnica po tome što participaciju izlagača ne ograničava isključivo na EKO proizvođače, već se ondje mogu susresti i proizvođači bez EKO certifikata, koji proizvode poštujući principe organskog ili biodinamičkog – prirodnog uzgoja.

Sajam je zamišljen kao mjesto gdje će se njegovati ekskluzivni direktni prodajni kanal i u izravnom kontaktu prodavati isključivo vlastiti proizvodi, bez mogućnosti sudjelovanja trgovaca preprodavača. Najvažnija razlika jest da na tržnicama koje organiziraju GSR-ovi proizvođači, nude članovima GSR-ova svoje proizvode po ”fer” cijeni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...