Početna - IZDVOJENO - Uskoro kreće izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na prostoru Liburnije

Uskoro kreće izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na prostoru Liburnije

Danas je potpisan ugovor između “Vodovoda i kanalizacije” Rijeka i GP “Krk” za početak radova na poboljšanju vodokomunalne infrastrukture na području Urbane aglomeracije Rijeka u što je uključena i investicija na području Kastva. Napokon kreće izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže. Izvođač je GP Krk, a vrijednost projekta iznosi 218.903.803,38 kuna s PDV-om.

Najveći dio bit će financiran iz fondova EU-a, dio nacionalnih sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a lokalnu komponentu KD Vodovod i kanalizacija Rijeka i Grad Kastav. Ova investicija obuhvatit će najveći dio Kastva dok zapadno područje grada također kreće uskoro u sklopu projekta Liburnijske aglomeracije.

Radovima će biti obuhvaćena područja mjesnih odbora Kastav, Rubeši, Spinčići, Rešetari… a s obzirom na složenost projekta izradit će posebna prometna rješenja u zonama izvođenja radova kako bi se smanjili prometni problemi i građanima olakšalo kretanje.

U sklopu radova izgradit će se 29 kilometara gravitacijskih kolektora, 1,5 kilometra tlačnog voda, 14 crpnih stanica koje su dio sustava sanitarnog kolektora i 14,3 kilometra vodovoda. Fekalne voda s područja Kastva završit će u transportnom kolektoru koji se gradi uz zaobilaznicu i vodi prema pročišćivaču na Delti.

Rok izvođenja radova je nešto manje od pet godina, a nakon toga slijedi spajanje kućanstava na sustav odvodnje.

Pripreme za ovaj projekt, koji predstavlja najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu od osnutka Grada Kastva, trajale su dugo jer je riječ o složenim zahvatima kojima je prethodilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa stoga zahvaljujemo i svim građanima koji su sudjelovali u tome.

Izvor: Grad Kastav

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...