Početna - IZDVOJENO - Uspjela dokapitalizacija Luke Rijeka, suvlasnici postaju Poljaci
Luka-Rijeka
web

Uspjela dokapitalizacija Luke Rijeka, suvlasnici postaju Poljaci

Dokapitalizacija  Luke Rijeka je, čini se, uspjela i u tri kruga je prikupljeno najmanje 240 milijuna kuna, što je bio minimalan iznos koji se tražio u ovom postupku. Iako je, kako tvrde izvori Novog lista, ostalo još oko 700 tisuća neupisanih dionica, što je manje od deset posto ponuđenih, očekuje se da će i one biti upisane u sljedećem krugu,  pa se već sada  može reći da je Luka Rijeka dobila nove dioničare koji će imati značajne udjele u tom društvu.

Prikupljanje oko 240 milijuna kuna kroz dokapitalizaciju znači i da je Luka Rijeka osigurala oko 70 posto potrebnih sredstava za modernizaciju pozadinskog terminala Škrljevo, projekta čija je  ukupna vrijednost  oko 352 milijuna kuna.

Neslužbene informacije govore da će  mirovinski fondovi imati ukupno 26 posto dionica. Njihov ulazak u Luku Rijeka nije iznenađenje jer se najavljivalo da će sudjelovati u drugom krugu dokapitalizacije, ali uz njih se u dokapitalizaciju te riječke tvrtke uključila i poljska kompanija OT Logistics, koja ima više od 400 plovila, ali zajedno s povezanim društvom OT Logistics Group pruža sve usluge vezane  uz riječni i morski prijevoz, poput utovara ili pretovara robe, skladištenja ili iznajmljivanja nekretnina.  Grupu čine 24 povezane tvrtke, posluju već 69 godina i pokrivaju oko 80 posto tržišta unutranjeg plovnog prijavoza tereta u Poljskoj.

Poljaci bi, kako tvrde izvori Novog lista, u Luci Rijeka trebali imati između 17 i 18 posto vlasništva, a preostale dionice u dokapitalizaciji su upisivali bivši i sadašnji  radnici Luke Rijeka.

Izvor: Poslovni.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...