Početna - IZDVOJENO - Usvojene prve izmjene proračuna 2015., Opatija
opatija proračun
web

Usvojene prve izmjene proračuna 2015., Opatija

U utorak na održanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije prihvaćene su sve predložene točke po dnevnom redu, koji je u cijelosti usvojen  uz naknadno uvrštenu točku – Informacije o  statusnim promjenama u LRH d.d.

U pogledu Prvih izmjena Proračuna Grada Opatije za 2015. koje su glatko prihvaćene na sinoćnjoj sjednici, one su inicirane potrebom za prijenosom sredstava iz viška prihoda iz lanjske 2014. godine, što je zakonska obveza.

Inače, ovogodišnji Proračun utvrđen je koncem 2014. u visini od 119 milijuna kuna. Kroz prve izmjene, Proračun Grada povećao se za 9,7 posto, odnosno za oko 11,5 milijuna kuna od utvrđenog,  te sada gradski proračun iznosi 131.431.237 kuna.

Suština izmjena svodi se na prijenos sredstava za projekte i aktivnosti koje su započete i/ili ugovorene u prošloj godini. Ujedno se rebalansom usklađuju pojedini prihodi i rashodi sa ostvarenjem i procijenjenim potrebama do konca proračunske godine, te osiguravaju sredstava za nove projekte i aktivnosti.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je kroz Informaciju o  statusnim promjenama u LRH d.d. izvijestio vijećnike o prijedlozima većinskoga vlasnika  o kojima će se raspravljati na narednoj Skupštini dioničara LRH d.d. u kolovozu. Prijedlog većinskog vlasnika ide u smjeru podjele društva LRH d.d.  s osnivanjem novog društva.

Da bi podijelili društvo, potreban im je i glas Nove Liburnije na Skupštini dioničara LRH. Ukoliko bi se realizirala predložena podjela, onda bi dvije tvrtke funkcionirale kao samostalna društva; Opatija i tri općine i dalje bi preko Nove Liburnije imale 25 posto+1 dionicu u vlasništvu LRH , te i 25 posto + 1 dionicu u novoj tvrtki.

Oko podjele Društva pregovori još traju, rekao je gradonačelnik Dujmić.

Gradonačelnik je dobio podršku vijećnika Gradskog vijeća da nastavi pregovore i zaštiti gradsku imovinu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...