Početna - IZDVOJENO - U utorak se otvara Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka
Poslovni-kutak

U utorak se otvara Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka

U utorak 9. svibnja u 13 sati predavanjem “Kako do bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa i EU fondova” koje će održati Andrea Oštrić, koordinatorica EU projekata iz Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci bit će otvoren Poslovni kutak Gradske knjižnice Rijeka.

U Poslovnom kutku svi zainteresirani građani mogu saznati informacije o samozapošljavanju, poduzetničkim inkubatorima, razvoju karijere, EU fondovima, korištenju Središnjeg državnog portala e-Građani te eUsluga Grada Rijeke.Time Gradska knjižnica Rijeka u okviru svoje informacijske uloge daje doprinos općoj sinergiji društva za poticanje poduzetništva i zapošljavanja.

Uslugu konkretno čine:

  • zbirka knjižnične građe iz područja: psihologije poslovnog uspjeha, rada i zapošljavanja, poduzetništva, menedžmenta, poslovne politike i marketinga
  • Knjižnica kao referalno mjesto svih poslovnih informacija važnih za građane
  • Knjižnica kao informacijska točka:

o   o drugim subjektima u gradu koji se bave poduzetništvom

o   za mogućnosti zapošljavanja

o   za državne potpore poduzetništvu

o   za fondove EU

  • Knjižnica kao potpora građanima za korištenje državnog portala e-Građani te eUsluga Grada Rijeke
  • informacijsko-komunikacijska oprema koja omogućuje pretraživanje tematskih mrežnih izvora te pisanje životopisa, molbi, poslovnih planova i dr.

Unutar Poslovnog kutka održavat će se tematska predavanja iz područja poduzetništva, zapošljavanja i slično. Predavanja će se održavati utorkom, dinamikom koja bude ostvariva.

Poslovni kutci ili odjeli osnivaju se u narodnim i drugim knjižnicama u okviru informacijske uloge knjižnica da bi i knjižnice bile mjesta potpore građanima u što boljem snalaženju na tržištu rada i u poduzetničkom svijetu.

Uslugu Poslovnog kutka Gradska knjižnica Rijeka temelji i na Pulmanovim smjernicama (The PULMAN Guidelines, 2003) u kojima se navodi da narodne knjižnice pružaju svojim korisnicima usluge i iz važnih područja društvenoga života:

– društvena inkluzija

– e-vlada i građansko pravo

– informacijske usluge za društveni i gospodarski razvitak – potpora poduzetništvu i

gospodarstvu

Usluga Poslovnog kutka specifično je usmjerena ka poslovnim informacijama i izvorima s ciljem osnaživanja lokalne ekonomije, a na način da građani poslovne informacije mogu naći na jednome mjestu tj. da knjižnica bude središnje mjesto lokalne zajednice za teme poduzetništva, zapošljavanja, poslovne motivacije, javne potpore gospodarskim aktivnostima i sl.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...