Početna - IZDVOJENO - Uz romantičnu violinu i punu terasu Milenija održan posljednji gala koncert ovogodišnjeg ‘residenta’ Jacquesa Houdeka
Jacques i Antun

Uz romantičnu violinu i punu terasu Milenija održan posljednji gala koncert ovogodišnjeg ‘residenta’ Jacquesa Houdeka

Proteklih sedam tjedana, od početka srpnja pa sve do sinoć, gosti terase hotela Milenij imali su prilike uživati u vrhunskom glazbenom projektu tijekom kojega je, nesumnjivo najveći vokalni autoritet u Hrvatskoj, JacquesHoudek održao sedam ekskluzivnih gala koncerata te kao domaćin ugostio poznata hrvatska glazbena imena. Jacquesova glazbena pratnja svih večeri bio je sjajan pijanist i dugogodišnji suradnik Goran Kovačić.

Za kraj ovoljetnog druženja s publikom na terasi Milenija kao Jacquesov poseban gost nastupio je Antun Stašić, virtuoz na violini koji je uz svoje nevjerojatne interpretacije na violini publiku iznenadio i izvrsnim pjevačkim talentom. Zajedničkim snagama za goste su izveli niz predivnih romantičnih skladbi domaćih i stranih autora. Atmosfera na terasi na svakome od sedam održanih koncerata postepeno se zagrijavala, a sve je kulminiralo na sinoćnjem posljednjem koncertu tijekom kojega je publika u nekoliko navrata ustala i zajedno sa Jacquesom iz sveg glasa pjevala poznate melodije. Kemija s publikom potrajala je do samoga kraja, a nakon inzistiranja na prvome bisu i sjajne izvedbe ‘Angels’  Robbie Williamsa, dugi pljesak ponovno ih je vratio na pozornicu te su se za kraj iznimnog glazbenog projekta od publike oprostili uz ‘When I fallin love’.

Ovaj niz od sedam gala koncerata započeo je emotivnim i nadahnutim koncertomJacquesaHoudeka i legendarne Tereze Kesovije koji su publici darovali sjajan glazbeni doživljaj u posebnom programu antologijskih hitova ‘Unforgettable’. Tereza je svoju karijeru započela prije točno 56 godine na terasi jednog opatijskog hotela te je i tijekom večeri više puta istaknula kako se Opatiji uvijek vraća s posebnom radošću, a sve to zahvaljujući vjernoj publici kojoj je nekoliko puta prepustila da bez njene pomoći zapjeva hitove iz vremena svoje najveće popularnosti. Pravu euforiju i ogroman interes izazvao je koncert finalista popularnog show-a ‘TheVoice’ i njihovog mentora Jacquesa. Nina Kraljić, Dino Petrić, Ema Gagro, Mateo Pilati Jacques su u pomno odabranom repertoaru  izveli najpopularnije Jacquesove hitove te briljantne izvedbe s kojima su se kao kandidati predstavljali tijekom trajanja TheVoice-a.

Večer odabranih soul i R’n’B klasika s posebnom gošćom Vandom Winter osvojila je publiku te su svojim energičnim nastupima Jacques i Vanda na nju prenijeli svoju pozitivnu energiju, a terasom Milenija nizali su se nezaboravni klasici Elle Fitzgerald, Ette James, Jamesa Browna, Raya Charlesa, Arethe Franklin i drugih legendi. Kroz glazbenu priču ‘Sinatra vs. Robić’ domaćin Jacques i njegov posebni gost Marko Tolja goste su vodili kroz život i karijeru dvije iznimne glazbene pojave izvodeći njihove najpopularnije evergreene, a na koncertu ‘Tribute to Swing’, koji se već treću godinu zaredom se izvodi na terasi Milenija, Jacques je ugostio Ivanu Kindl i Davora Pekotu. Troje solista pratio je Live Jazz Band sastavljen od renomiranih hrvatskih glazbenika: VojkanJocić, Vedran Ružić, Zvjezdan Ružić, Borna Šercar, Elvis Penava.
Poseban je bio i šesti koncert uz glazbeno putovanje oko svijeta s gošćom Renatom Sabljak koji je publika nagradila iskrenim ovacijama i višeminutnim pljeskom te inzistirala na bisu tijekom kojega su gotovo svi gosti terase ustali i zajedno sa Jacquesom i Renatom zapjevali ‘Time of mylife’.

Ono što svakako treba istaknuti je da je publika ovaj vrijedni glazbeni projekt odlično prihvatila te su svi obožavatelji raznih glazbenih žanrova i vrhunskih izvođača tijekom ovih sedam tjedana sa zanimanjem prisustvovali i uživali u odličnim koncertima. Iz tjedna u tjedan uz punu terasu hotela publika je u koncertima uživala i potpuno ispunila i dio šetalištaLungo mare uz hotel Milenij.

‘Svakako želimo naglasiti da se za svaki od ovih sedam koncerata tražilo mjesto više, a u nezaboravnim koncertima uživali su i gosti hotela, Opatijci i svi drugi gosti Opatije. Njihov ogroman interes dokaz je da je projekt odlično prihvaćen, a i ciljnam je bio da pomno osmišljena glazbena priča obogati boravak gosta te da on sa sobom ponese najljepše uspomene koje je proživio uz glazbu vrhunskog umjetnika u posebnom ambijentu terase hotela Milenij.’naglasila je Ranka Gismondi iz grupacije Milenij hoteli.

Svoje oduševljenje ovim uspješnim projektom ne skriva ni resident terase Milenija ovo ljeto JacquesHoudek: ‘Bila mi je velika čast i iznimno zadovoljstvo nastupati na terasi hotela Milenij. Ova terasa zaista odiše posebnim šarmom i kao umjetnik sam zaista uživao zajedno s izvrsnim gostima koji su mi se tijekom ovih predivnih sedam tjedana pridružili. Ovaj projekt se izvrsno uklopio u filozofiju izvrsnosti na kojoj inzistiraju Milenij hoteli te mi je drago što sam i sam dao svoj doprinos kako bi se gostima koji za svoj odmor odabiru vrhunske hotele ponudili vrhunski glazbeni sadržaji za vrijeme njihovog boravka.’

Milenij hoteli već su prepoznati po svojoj filozofiji izvrsnosti i inovativnosti u organizaciji raznih evenata, a upravo to dokazuje i ovaj projekt kojim je terasa Milenija i ovo ljeto bila nezaobilazno mjesto za uživanje u iznimnim glazbenim užitcima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...