Početna - IZDVOJENO - Užas na Pećinama: Utopila se dva sudionika novogodišnjeg kupanja

Užas na Pećinama: Utopila se dva sudionika novogodišnjeg kupanja

Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje na Pećinama pretvorilo se u tragediju. Dvojica su sudionika novogodišnjeg kupanja smrtno stradala, dok su trećeg uspjeli reanimirati te je, kako se doznaje, izvan životne opasnosti.

Ovom tragičnom događaju “kumovalo” je jako jugo.

– Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije, ispričao nam je Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja, koje se upriličuje na Pećinama već četvrtu godinu zaredom.

 

U spašavanju je sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca. Dino Škamo, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, postaja Vežica, kazao je da su uvjeti za spašavanje bili iznimno teški.

– Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatiti, kazao je Škamo.

Jedan se muškarac, navodno starije dobi, odmah utopio. Drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati na samoj plaži. Još nekoliko sudionika je, kako doznajemo, ozlijeđeno. Ukupno ih je bilo petnaestak.

Fotografije: Silvano Ježina/Novi List

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...