Početna - IZDVOJENO - Vandalizam na vaterpolo plivalištu u Voloskom
vaterpolo volosko
arhiva

Vandalizam na vaterpolo plivalištu u Voloskom

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić ovih je dana primio nekoliko e-mailova u kojima se vodeći ljudi VK Volosko žale na vandalizam koji se događa na vaterpolo plivalištu u Voloskom. Napominje se u spomenutim mailovima da taj vanadalizam koji kupači čine nije od jučer, već se ista stvar ponavlja godinama, a ništa se ne poduzima kako bi se dotično neprimjereno ponašanje spriječilo.
Gradonačelnik Dujmić poručio je u svojim odgovorima da će, što se tiče sadašnjih oštećenja, zatražiti procjenu štete i odlučiti u okviru raspoloživih financijskih sredstava o popravcima, kako bi sportaši mogli nastaviti s treniranjem.
Također, članovi VK Volosko izrazili su određeno žaljenje zbog izgradnje nove sportske dvorane u Opatiji jer su na taj način sportaši koji se bave “kopnenim” sportovima dobili krov nad glavom, a problem uništavanja imovine plivališta i dalje ostaje otvoreno pitanje.
Gradonačelnik je bio iskren prema upitima članova kluba te poručio da bi u ovom trenutku bilo krajnje neljudski obećati da će se za vaterpoliste izgraditi bazen budući da je trenutni prioritet Grada izgradnja dječjeg vrtića.
U ovome trenutku jedino konstruktivno rješenje nalazi u edukaciji mladih te u osvještenju istih kako ta imovina je imovina svih nas, naših roditelja i građana koji neizravno plaćaju tu imovinu.
Također, gradonačelnik je pozvao sve članove da daju svoje prijedloge kako bi se trenutna nepovoljna situacija mogla riješiti.
Dakle, ostaje nam samo da se nadamo da će gradski proračun brzo staviti na listu zadataka izgradnju bazena kako bi naši vaterpolisti mogli nesmetano trenirati i ostvarivati pozitivne sportske rezultate.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...