Početna - IZDVOJENO - Vatrogasci obilježili dan svojeg zaštitnika
vatrogasci opatija

Vatrogasci obilježili dan svojeg zaštitnika

Na primanju je ispred Primorsko-goranske županije sudjelovao predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima, a ispred Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, županijski vatrogasni zapovjednik i Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice također sa suradnicima.

Dan svetog Florijana u Republici Hrvatskoj ujedno se slavi i kao Dan hrvatskih vatrogasaca, tradicionalnim svečanim obilježavanjem koji se održava svake godine 4. svibnja diljem zemlje.

Predsjednik Gauš je naglasio vrlo uspješnu suradnju sa Županijom koja je oduvijek pokazivala interes za održavanje visoke razine kvalitete vatrogarstva i po pitanju opreme postrojbi, ali i po pitanju obuke njihovih članova.

U proteklih dvadeset godina napravili su značajne iskorake tako da danas mogu ustvrditi da su po pitanju vatrogastva u Primorsko-goranskoj županiji dobro pokriveni i opremljeni te sposobni odgovoriti u svim uvjetima. Naglasio je Gauš dodavši da je projekt poligona u Šapjanama važan upravo u kontekstu dodatnih priprema za reagiranje u situacijama akcidenata većih razmjera. Kao potvrdu kvalitete i profesionalnosti vatrogasnih timova istaknuo je i činjenicu da u dosadašnjem radu Zajednica nikada nije imala poteškoća u mobiliziranju vlastitih snaga ovisno o potrebama koje su se ukazale na terenu.

Zapovjednik Šćulac naglasio je da je lokacija Poligona od izuzetne važnosti zbog pristupa i povezanosti s autocestom i željeznicom te da bi se kao takva mogla koristiti za centar ne samo Primorsko-goranske županije, već i šire regije.

Događanja vatrogasne mladeži u cilju popularizacije vatrogarstva:

  • Takmičenje vatrogasne mladeži s preko 600 sudionika koje će se održati 17. svibnja u Klani
  • Vježba vatrogasnih zaštitnih snaga na lokaciji Kamenjak 23. svibnja
  • Obilježavanje 120 godina vatrogastva koje će se održati u Lukovdolu 24. svibnja.

Dodatna događanja u cilju popularizacije vatrogastva predviđena su i u Opatiji, Lovranu, te na otocima Krku i Rabu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...