Početna - KULTURA - Vatromet tonova na 18. Liburnia Jazz Festivalu

Vatromet tonova na 18. Liburnia Jazz Festivalu

Punoljetno, 18. izdanje Liburnia Jazz Festivala i ove je godine održano prvog vikenda u srpnju u Opatiji te od 6. do 8. srpnja pružilo jazz poslastice svim ljubiteljima dobre glazbe.

Festival je na Ljetnoj pozornici u petak, 6. srpnja, otvorio dream team fusion glazbe – Mike Stern/ Randy Brecker Band feat. Dennis Chambers, Tom Kennedy. Prema mnogim kritičarima, ovo je kvartet u kojem sviraju najbolji gitarist, najbolji trubač, najbolji bubnjar i najbolji basist jazz fusiona, istaknuli su organizatori iz Udruge Liburnia Jazz.

U subotnje jutro, 7. srpnja, jazz je preselio na opatijsku tržnicu gdje su svirali stari prijatelji Festivala – Big Band Samobor, a večernji termin na Ljetnoj pozornici bio je rezerviran za koncertni nastup Jed Becker’s Blues Banda u suradnji s Elvis Stanić & Brazz Section te jednog od najboljih orguljaša  na međunarodnoj jazz i blues sceni Raphaela Wressniga i njegov prateći Soul Gift Band.

U nedjelju, 8. srpnja na terasi hotela Kvarner, Festival će zatvoriti međunarodni smooth jazz band Threestyle nagrađen prestižnom nagradom »Hollywood Music Award for Best Jazz Song«, a čije su pjesme dosegle sam vrh Billboardove ljestvice.

– Liburnia Jazz Festival je najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji, svake godine posjeti ga više od 4 tisuće ljubitelja jazz glazbe iz Hrvatske i susjednih zemalja, istaknuli su organizatori.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

GRAD OPATIJA – Javni poziv za financiranje javnih potreba u 2021.

Prijave do 16. studenog 2020. Na temelju članka 6. Pravilnika o financiranju javnih potreba, gradonačelnik Grada Opatije raspisuje JAVNI POZIV ...