Početna - IZDVOJENO - Već danas odluka? Zasjedaju MOST i HDZ
Petrov-Karamarko
Foto: metkovic-news

Već danas odluka? Zasjedaju MOST i HDZ

U zagrebačko sjedište Mosta u Smičiklasovoj ulici stigle su Sanela Dropulić zadužena za medije, te dvije nove saborske zastupnice Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak. Nisu davale izjave o Mostovom prijedlogu reformi niti o sastancima s drugim parlamentarnim strankama. Izjave će, rekla je Dropulić, biti nakon sastanka. Ipak, najavila je kako će Drago Prgomet kasniti na sastanak koji počinje u 11 sati.

– Doktor Prgomet će kasniti. Dakle, nema govora o nikakvim podjelama i špekulacije tog tipa ne dolaze u obzir. On je u bolnici i kad završi svoj svakodnevni posao, dolazi k nama – rekla je Dropulić.

Novi zastupnici, profesor s Pravnog fakulteta Robert Podolnjak i primoštensku načelnik Stipe Petrina stigli su zajedno. Obojica su konkretne izjave ostavili za nakon sastanka. Petrina je samo kratko ponovio kako nema raskola u Mostu.

Zastupnik Mosta Miro Bulj na ulazu u stranku rekao je da je ”Most čvršći nego ikad”odgovarajući na pitanje novinara o frakcijama u koaliciji. Na pitanje tko će biti mandatar, Karamarko ili Milanović, odgovorio je pitanjem ”Jesu li to ona dvojica koja su nas dovela u ovu situaciju?”, a na pitanje hoće li Most predložiti mandatara nije želio odgovoriti.

Zagrebački ‘Mostovac’ Juro Martinović potvrdio je da će se tijekom dana Most sastati i s HDZ-om i sa SDP-om.

Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Metkovića, rekao je da će odluka biti donesena danas.

Sastaju se i u HDZ-u

Sjednica Predsjedništva HDZ-a održat će se u srijedu u 11 sati u središnjici stranke u Zagrebu, priopćio je HDZ.

Kako navodi Ivan Jabuka, glasnogovornik HDZ-a, nakon završetka sjednice koja je zatvorena za javnost, predviđene su izjave za medije.

HDZ-ov Davorin Mlakar u utorak je nakon sastanka s Tomislavom Karamarkom i nekolicinom uglednih kolega iz stranke najavio kako bi prvi razgovori s Mostom trebali početi već u srijedu popodne. Još se ne zna gdje bi sastanak trebao biti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...