Početna - IZDVOJENO - VEČER SUVREMENIH PLESNIH GOSTOVANJA: PREDSTAVA MATIJE FERLINA U „ZAJCU“
Johannes Härtl

VEČER SUVREMENIH PLESNIH GOSTOVANJA: PREDSTAVA MATIJE FERLINA U „ZAJCU“

Dvije plesne predstave, „Other world“ i „Istovremeno drugi“ gostovat će u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u utorak, 17. studenog 2015. u 19.30 sati.

„Other world“ plesna je predstava koreografa JohannesaHärtla u produkciji Johannes Härtl Company iz  Münchena. Predstava  govorio dolascima i odlascima, stalnim metamorfozama u novo i nepoznato. Plesači koji su ujedno i ko-koreografi predstave su Marta Rak, Antonia Čop, Matteo Sacco, Jon Olofsson Nordin, Susanne Norenius, Marie Lykkemark.
Asistent koreografa je Moritz Ostruschnjak, glazbu i kompoziciju potpisuje Jan Paul Werge, scenografiju i kostimografiju Marie Preussler,a dizajn svjetla Rainer Ludwig.
Johannes Härtl karijeru je započeo kao plesač , a nastavio kao koreograf, pedagog i producent. Redovito predaje suvremeni ples, improvizacijske tehnike, partnering i „floor work“ tehnike.  Od 2008. organizira plesne festivale „20/5 – Zwanziginfunf“ i „Tanzabendzwei“, a od 2012. godine djeluje kao rezidencijalni koreograf u Kulturnom centru Unterfohring pokraj Münchena, te kao gost-koreograf  u njemačkom nacionalnom kazalištu Volkstheater Rostock.  Godine 2013. postaje i jedan od direktora međunarodne akademije suvremenog plesa Iwanson. Za svoj dugogodišnji rad primio je nagradu zaklade Iwanson Sixt „Isadora Dance Award“ 2009. godine.

Druga predstave te večeri  plesna je predstava „Istovremeno drugi“ nastala u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta iz Pule  i Slovenskog narodnog  gledališča  iz Ljubljane, koreografa  Matije Ferlina koji je ujedno i kostimograf, a tekst za predstavu napisala je Jasna Žmak. Savjetnik koreografa je Goran Ferčec.
Plesat će Tomislav Feller, Matija Ferlin, Roberta Milevoj, Ana Mrak, Petra Hrašćanec, a tekst će čitati Ana Buljan i Marko Cindrić.
Scenografiju potpisuje Mauricio Ferlin, a glazba je  Colin Stetson (Constellation Records).
Proces rada na predstavi započeo je na jugu Istre. Iz neizbježnog povezivanja s prirodom proizašao je sinopsis i finalni scenarij predstave. Iako je tekst za predstavu pisan kao zatvoreni narativ, djelomično se temelji na radnji knjige odnosno filma Faherenheit 451. Predstava je rezultat pokušaja dekonstrukcije klasičnog dramskog repertoara kako bi se razvio apstraktni plesni vokabular.
Matija Ferlin diplomirao je  na School for New Dance Development u Amsterdamu.  Svoj rad gradi na istraživanjima i reartikulaciji raznih koncepata scenskog nastupa i ostalih medija poput kratkog filma, videa, izložbe i kostimografije. Svoja je djela predstavio diljem Europe i Amerike na festivalima poput Impulstanz Berlin, Spider Festival Lyon, Rhubarb Festival Toronto, Recontre Choregraphique Pariz. Njujorški časopis V-magazine proglasio ga je jednim od najistaknutijih koreografa u 2011. godini

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...