Početna - IZDVOJENO - Večeras koncert Bijelog dugmeta, Opatija
bijelo-dugme-opatija

Večeras koncert Bijelog dugmeta, Opatija

 Popularna grupa Bijelo dugme održat će koncert sutra, u nedjelju 6. kolovoza s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Bijelo dugme je najstarija i najuspješnija rock grupa bivše Jugoslavije osnovana u Sarajevu 1974. godine. Sastav aktivno djeluje od 1974. do 1989. godine i u tom periodu objavljuju petnaestak albuma, nekoliko kompilacija i mnoge singlove. Godine 1975. osvajaju Dijamantnu ploču, nagradu tadašnje diskografske kuće Jugoton za više od 200 tisuća prodanih ploča. Ova kategorija nagrade uvedena je upravo zbog Bijelog dugmeta obzirom da do tada nitko nije dosegao tako velike tiraže prodanih ploča. Po razlazu Bijelog dugmeta, članovi benda nastavljaju svoje solo karijere.

Nakon svih ovih godina, ponovo se okupljaju u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice u Opatiji u želji da s publikom podijele ogromnu energiju koju donose mnogobrojni stari hitovi u novim aranžmanima. Uz neprikosnovenog Gorana Bregovića, nastupit će Alen Islamović i Mladen Vojičić-Tifa, u pratnji Bregovićevog Orkestra za vjenčanja i sprovode.

Cijena ulaznice je 220 kuna, a mogu se kupiti putem sustava eventim.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najljepši Advent uz more

Uživajte uz prelijepe slike opatijskog Adventa, autora Davida Kurtija, Foto Luigi i Smiljana Prpića. Preuzeto s: opatija.hr