Početna - MORE I NAUTIKA - Velika pobjeda posade broda Spirit of Geronimo

Velika pobjeda posade broda Spirit of Geronimo

Opatija – Regata ”35. Galijola 2017. –” In memoriam Veljko Barbieri” ove je godine pokazala koliko je zahtjevna. Od 14 jedrilica koje su se odazvale pozivu organizatora, devet posada uspjelo se vratiti  u Opatiju.

Jaka bura je na momente dosezala i 35 čvorova.

Rasparana jedra, slomljeni tanguni, jedrenje s rezervnim jedrima su bili jedni od problema s kojima su se posade susretale. Jedrilica Follow us Vulkan Nova, odustala je nakon nekoliko milja jedrenja.

Najbrža na regati bila je posada Marka Pignolinia s  brodom Spirit of Geronimo (JK 3.MAJ Rijeka) , posada jedrilice Bokeljka sa skiperom Markom Vuksanovićem bila je druga (JK Opatija), a Darko Jakovčić i posada broda Oštro treća (JK Oštro Kraljevica).

U klasi Kvarner yardstick, od pet brodova najbrža je bila posada broda Forza (skiper Rene Rubeša JK 3.MAJ), drugo mjesto osvojila je posada jedrilice Bella Nostra, dok su preostale tri posade odustale.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prodan-Raštegorac iz AK Opatija spremni za rally Monte Carlo

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, dvojac iz matičnog kluba AK Opatija motorsport, u Sloveniji su odradili završno testiranje pred nastup ...