Početna - IZDVOJENO - Veliki interes za koncert Diane Krall u Opatiji, već prodano pola ulaznica

Veliki interes za koncert Diane Krall u Opatiji, već prodano pola ulaznica

Još od prvog albuma “Stepping Out”, Krall oduševljava publiku i kritiku. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka.

Najava koncerta Diane Krall na Ljetnoj pozornici u Opatiji mnoge je obradovala, a i nakon što je krenula pretprodaja ulaznica potvrdilo se kako ima prilično velik broj svojih fanova u našoj državi. Diana sljedeće godine kreće na svjetsku turneju koja započinje u travnju u Americi, a 16. srpnja u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija, nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Još od prvog albuma “Stepping Out”, Krall oduševljava publiku i kritiku. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka. Jedina je jazz izvođačica koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi, osvojila je tri Grammyja, a uspoređuju je i s divom Billie Holiday.

“Koncert Diane Krall vrhunski je događaj i iznimno smo sretni što će hrvatska, ali i inozemna publika moći uživati u ovom glazbenom spektaklu”, rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Ova vrsna umjetnica klavir je počela svirati s četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranima. Kao tinejdžerka dobila je stipendiju za prestižni Berklee College of Music u Bostonu, a potom seli u Los Angeles gdje upoznaje basista Raya Browna koji postaje njezin mentor. No prvi ugovor 1993. godine ipak dobiva od kanadske diskografske kuće pa se Diana seli u Toronto gdje počinje graditi uspješnu glazbenu karijeru. Njezin album “When I Look In Your Eyes” proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardove liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja i nominaciju za album godine gdje je svrstana uz bok Santani, Dixie Chiksima, TLC i Backstreet Boysima. Sama nominacija bila je veliki uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju.

Ulaznice su u pretprodaju puštene sredinom prosinca i gotovo polovica ih je već “pronašlo” svoje vlasnike. S obzirom na to da je koncerte sjedećeg tipa, kapacitet Ljetne pozornice bit će tom prilikom tek nešto više od dvije tisuće ljudi. Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim po cijenama od 290 do 1250 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...