Početna - ZABAVA - U Veneciji zabranjeni restorani brzom hranom
venecija

U Veneciji zabranjeni restorani brzom hranom

Gradske vlasti Venecije su donijele odluku, prema kojoj se u Veneciji zabranjuje, odnosno, ograničava otvaranje novih restorana sa brzom hranom. Tako je na primjer, zabranjeno otvaranje novih restorana koji u svojoj ponudi imaju kebab, a broj restorana kojima je dozvoljena prodaja pizze na komad, je ograničen.

S obzirom na trend porasta broja restorana sa brzom hranom koji je u Veneciji snažno izražen u posljednjih nekoliko godina, prema riječima direktorice Turističke organizacije Venecije, postoji opravdan razlog za brigu za gubitkom identiteta grada. Stoga gradske vlasti podupiru ideju da se promoviraju lokalni gastronomski proizvodi.

Venecija nije jedini talijanski grad koji je uveo odluku za ograničenjem restorana brzom hranom. Toskanski grad Lucca je u želji za očuvanjem „gastronomske tradicije i arhitekture“, na području stare gradske jezgre zabranio etno restorane i restorane sa brzom hranom. Zabrana otvaranja restorana sa kebabom i brzom hranom na snazi je i u Firenci, gdje osim navedenih ograničenja vrijedi i zabrana trgovina sa jeftinim suvenirima, mini marketa i Internetskih kutaka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povelja za Naj -akciju 2020. virtualnoj Bajkaonici DND-a Opatija

Održano je virtualno svečano savjetovanje i proglašenje gradova/općina-prijatelja djece i Naj-akcije u 2020. godini u organizaciji Saveza DND Hrvatske i Središnjeg ...