Početna - AUTOMOTO - VIDEO: Gužva na Pasjaku – Za ulazak u Hrvatsku čeka se i do 8 sati

VIDEO: Gužva na Pasjaku – Za ulazak u Hrvatsku čeka se i do 8 sati

Zašto se putnike u tranzitu nije moglo izdvojiti u protokol tranzita, pojednostaviti cijelu situaciju i izbjeći ove enormne gužve?

Pojačan je promet na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje.

Najveća gužva je na graničnom prijelazu Pasjak, gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka čak i do 8 sati. 

Ogromne gužve na granicama počele su još u četvrtak, a gužvama su pridonijele najavljene nove mjere koje kreću od ponedjeljka, a uključuju i ograničenja u kretanju između županija.
Riječ je uglavnom o putnicima koji tranzitiraju preko Hrvatske, a ima i veći broj putnika koji ulaze u Hrvatsku. Povećan broj ulazaka uobičajen je u predblagdansko vrijeme, kada se u Hrvatsku vraćaju radnici iz inozemstva, no većinom se radi o putnicima koji su u tranzitu, a koji putuju prema Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji itd..

Potpuno je apsurdno da kroz mjere i naputke koje je Stožer dao Policiji, a koje se tiču metoda upisa svih putnika na graničnim prijelazima, pogotovo obzirom na činjenicu da je većina tih putnika u tranzitu, stvaraju enormne gužve te na jednom mjestu koncentriraju toliki broj ljudi, a što je potpuno suprotno epidemiološkoj logici.

Zašto se putnike u tranzitu nije moglo izdvojiti u protokol tranzita, pojednostaviti cijelu situaciju i izbjeći ove enormne gužve?

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...