Početna - IZDVOJENO - Vikend u cestovnom prometu : 29 prometnih nesreća u PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Vikend u cestovnom prometu : 29 prometnih nesreća u PGŽ

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorskogoranske dogodilo se 29 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 36-godišnji hrvatski državljanin u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 12. studenoga oko 19.15 sati na području Bakra. Upravljajući vozilom marke Alfa Romeo pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg, iz smjera Rijeke prema Bakarcu, u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u kameni zasjek. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka. U istom razdoblju zabilježeno je 319 prometnih prekršaja, a najviše onih koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola – 61, zatim slijedi 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja prekoračenje brzine te jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, izdvajamo 33-godišnjeg vozača osobnog vozila Renault Megane koji je jučer oko 3.30 sati zatečen na području Martinkovca u Rijeci, pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg. Osim toga, upravljao je vozilom koje nije registrirano i nema obvezno osiguranje. Najveće prekoračenja brzine registrirano je isto jučer u nedjelju, 13. studenoga, oko 15.05 sati na DC Rijeka- Rupa kod mjesta Diračje gdje se osobno vozilo marke BMW, talijanskih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 181 km na mjestu gdje je (određeno) ograničenje brzine od 90 km/h.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u cilju veće sigurnosti u prometu (i ovom prilikom) pozivamo sve sudionike na dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com