Početna - IZDVOJENO - Vikend za  posljednje korake u kazališnoj sezoni nazvanoj ”Do proljeća u sedam koraka”
snjeguljica_predstava

Vikend za  posljednje korake u kazališnoj sezoni nazvanoj ”Do proljeća u sedam koraka”

Danas i u nedjelju brojimo dva posljednja koraka do proljeća, koraci koji nam donose dva kazališna događaja u organizaciji Festivala Opatija.

Danas u 20:00 sati šesti je  korak u kazališnoj sezoni  ”Do proljeća u sedam koraka”. U rasprodanoj dvorani hotel Imperial u Opatiji družimo se sa satiričarima iz zagrebačkog kazališta Kerempuh u predstavi ”(B)luzeri narodnjaci.

Glumci Mia Anočić – Valentić, Filip Detelić, Ivan Đuričić, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković i Luka Petrušić čine jedini stalni kazališni bend ”Chishche Lishche”, a u svom ”dnevno svježem političkom cabaretu” zvanom ”(B)luzeri narodnjaci”, uhvatili su se u koštac s posljednjim nepokorenim glazbenim žanrom – narodnjacima. Inspirirana Rat Packom, Monty Pythonima i kafanskom pijankom, predstava ”(B)luzeri narodnjaci”, nudi alternativu dominantnom, ”narodnjačkom” obliku noćnog života, a sudeći prema tome da je predstava već tjednima rasprodana, gledatelji su itekako željni kulturnih i ‘kulturnijih’ događanja.

Sedmim korak do proljeća, koji je ujedno i posljednji korak ove sezone donosi u nedjelju u 12:00 sati u  kongresnoj dvorani hotela Adriatic predstavu za djecu ”Snjeguljica i sedam patuljaka”. Dan kasnije obilježava se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade pa je predstava Tetra Naranča i više nego prigodna za završetak naše šetnje dok dočekujemo proljeće. ”Snjeguljica i sedam patuljaka”nas maštovitom scenografijom, šarenim kostimima, plesom i pjesmom podsjetiti zašto su njihove protekle predstave stekle veliku popularnost i vjernu publiku na gostovanjima u Opatiji, rekla je Borovac, dodavši kako će upravo povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, na predstavi ”Snjeguljica i sedam patuljaka” Festival Opatija nagraditi jednog sretnika koji je skupio ulaznice s tri pričaonice održane tijekom ove kazališne sezone.

Cijena ulaznice iznosi prigodnih 25 kuna, a mogu se kupiti na prodajnom mjestu u Antikvarijatu ExLibris u Rijeci (Riva Boduli 3b), na Ljetnoj pozornici u Opatiji (Zert bb) i online nawww.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...