Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama-zabilježena su 573 prometna prekršaja
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama-zabilježena su 573 prometna prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske od 24. do 26. lipnja dogodilo se 25 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a šest osoba je lakše ozlijeđeno. Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer oko  4.30 sati u Laginjinoj ulici u Rijeci u kojoj je teško ozlijeđen 27-godišnji vozač mopeda marke Gilera. Izlaskom iz zavoja izgubio je kontrolu nad mopedom te udario u tri osobna vozila parkirana uz rub kolnika nakon čega je zajedno s mopedom pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.

U istom razdoblju zabilježena su 573 prometna prekršaja, od kojih najviše – 165 prekršaja prekoračenja brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 15 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Kada je riječ o prekoračenju brzine, izdvajamo osobno vozilo marke BMW, talijanskih registracijskih oznaka koje se 25. lipnja u 17.29 sati kretalo autocestom kod vijadukta Zečeve Drage brzinom od 203 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,22 g/kg izmjerena je 26. lipnja oko 1 sat u Bribiru 26-godišnjem vozaču VW venta.

Koncentracija alkohola od 1,51 g/kg izmjerena je 22-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, kojeg je policija zaustavila nešto kasnije iste noći, oko 2.30 sati na području Banderova u Rijeci, a nakon što se prethodno oglušio na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje.

Osim ovih vozača, izdvajamo i 37-godišnjaka zaustavljenog iste noći oko 1.30 sati u Malinskoj, dok je upravljao osobnim vozilom marke BMW, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,13 g/kg.

Dan ranije, 25. lipnja oko 8 sati u Krku je zaustavljen 49-godišnji vozač osobnog vozila Smart koji sa sobom nije imao vozačku dozvolu, a vozilom je upravljao iako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije. Kasnije,  u 10.55 sati u Puntu je zaustavljen 42-godišnji vozač motocikla marke Baotian koji tijekom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu, a bio je i bez osobne iskaznice.

Pored toga, u istom razdoblju policija je u Krku, Crikvenici i Rijeci zaustavila i trojicu vozača, u dobi od 59, 27 i 26 godina koji su osobnim vozilima te mopedom upravljali prije stjecanja prava na upravljanje određenom kategorijom vozila,  a uz to na jednom od osobnih vozila i mopedu nije bilo registracijskih oznaka budući im je isteklo važenje registracije te su odjavljena.

Svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani, a dio njih je zadržan u službenim prostorijama policije budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zeleni life-hack – nagradni natječaj za mlade u Opatiji

Zeleni” life-hack je nagradni natječaj namijenjen mladima od 15-30 godina starosti koji žive, rade i školuju se u Opatiji, a ...