Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama

Proteklog vikenda, od 3. do 5. lipnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 33 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

U istom razdoblju zabilježeno je 487 prometnih prekršaja, a najviše je onih koji se odnose na prekoračenje brzine – 134 prekršaja, zatim slijedi 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Ovom prilikom izdvajamo 35-godišnjaka koji je jučer oko 18.50 sati na području Krka, pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Upravljao je osobnim vozilom te sletio izvan ruba kolnika u kanal dubine oko 2,5 metara. U prometnoj nesreći s 1,49 g/kg alkohola sudjelovao je i 21 godišnjak koji je u noći 5. lipnja na krčkom području osobnim vozilom udario u rasvjetni stup, ali srećom nije ozlijeđen.

Osim ovog mladog vozača u vožnji pod utjecajem alkohola u noći 4. lipnja u Dramlju pored Crikvenice je zaustavljen i 20-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,57 g/kg, dok je iste noći u Puntu zaustavljen 31-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,89 g/kg.

Svi počinitelji prometnih prekršaja  sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a dio njih je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima zadržan u službenim prostorijama policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...