Početna - IZDVOJENO - Za vikend na prometnicama PGŽ 25 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Za vikend na prometnicama PGŽ 25 prometnih nesreća

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a tri lakše ozlijeđene.

U prometnoj nesreći, 19. studenoga oko 19.10 sati na području Škrljeva teško je ozlijeđen 37-godišnji vozač Citroena, u čije vozilo je udarilo osobno vozilo marke BMW kojim je iz suprotnog smjera upravljao 19-godišnji vozač. U drugoj prometnoj nesreći, 20. studenoga oko 20.35 sati sudjelovalo je osobno vozilo marke BMW, kojim je iz smjera čvora Draga prema čvoru Sveti Kuzam upravljao 23-godišnjak. Vozilom je udario u uzdignuti ivičnjak uz desni rub kolnika te izletio izvan ruba kolnika gdje je udario u betonsku šahtu za oborinske vode, nakon čega se vozilo prevrnuo na krov. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen spomenuti vozač te putnice u vozilu u dobi od 48 i 23 godine.

U ovom razdoblju evidentirano je 380 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 44 prekršaja prekoračenja brzine, 42 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 269 drugih prekršaja.

Što se tiče brzine izdvajamo 28-godišnjaka kojeg je jučer u 10.47 sati zaustavila posada policijskog presretača na čvoru Hreljin. Upravljao je osobnim vozilom marke Citroen, gospićkih registracijskih oznaka brzinom od 157 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h. Istog dana, oko 16.40 sati posada policijskog presretača je na području Viškova u pravcu naselja Ronjgi zaustavila 32-godišnjeg vozača VW, riječkih registracijskih oznaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,48 g/kg, a utvrđeno je kako ima važeću zabranu upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Noćas, oko 1.17 sati na području Krka s koncentracijom alkohola od 1,84 g/kg zaustavljen je 27-godišnji vozač Alfa Romea, riječkih registracijskih oznaka, a prethodne noći 19. studenoga u Crikvenici policija je zatekla 28-godišnjeg vozača Kie s koncentracijom alkohola od 1,76 g/kg. Vozač je isključen iz prometa, ali nije postupio po nalogu policije već je nedugo zatim ponovo zatečen u prometu nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Na području Bribira jučer je zaustavljen 30-godišnji vozač Fiata, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,36 g/kg, a koji sa sobom nije imao vozačku dozvolu i druge osobne isprave, nije koristio sigurnosni pojas te je utvrđeno kako vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Spomenuti te svi ostali sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...