Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama PGŽ: 28 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama PGŽ: 28 prometnih nesreća

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško, a pet je osoba lakše ozlijeđeno.

Teško su ozlijeđeni vozač osobnog vozila, bicikla i motocikla. U prometnoj nesreći koja je dogodila 15. listopada oko 6.35 sati na području mjesta Sunger pored Mrkoplja teško je ozlijeđen 48-godišnji državljanin Austrije, koji je osobnim vozilom Renault Espace sletio ispod razine kolnika u provaliju dubine oko 1,40 metara. Vozač bicikla marke Karakorm GT, 36-godišnji hrvatski državljanin teško je ozlijeđen prilikom izbjegavanja udara u osobno vozilo koje je skretalo ulijevo, a prometna nesreća se dogodila jučer, 16. listopada oko 14 sati. Jučer, oko 15.05 sati teško je ozlijeđen i 43-godišnji hrvatski državljanin, vozač motocikla marke Honda koji je stradao u sudaru s osobnim vozilom marke Hyundai kojim je upravljala 53-godišnja vozačica koja se na čvoru Vežica polukružno okretala.

U spomenutom razdoblju evidentirano je 313 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 88 prekršaja prekoračenja brzine, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Što se tiče brzine izdvajamo osobno vozilo marke VW Passat, daruvarskih registracijskih oznaka koje se 14. listopada oko 12.31 sati, kod vijadukta Zečeve Drage kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 174 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h. Nadalje, od većih koncentracija alkohola izdvajamo 28-godišnjeg vozača Seat ibize, kojeg je policija zaustavila u noći 16. listopada oko 1.55 sati na području Ravne Gore te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,09 g/kg. Jučer ujutro, oko 4 sata u ulici Pomerio u Rijeci zaustavljen je 30-godišnji vozač Škode s koncentracijom 1,69 g/kg, dok je prethodnog dana, 15. listopada oko 2.55 sati na Jadranskom trgu u Rijeci policija zaustavila osobno vozilo Opel, kojim je pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg upravljao 21-godišnji vozač. Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su u prometnim nesrećama na području Selca i Krka. Naime, koncentracija alkohola od 1,23 g/kg izmjerena je 78-godišnjem vozaču bicikla, koji je 14. listopada oko 15 sati u Selcu, zajedno s biciklom pao na kolnik prilikom čega je lakše ozlijeđen. U Krku, jučer oko 8.50 sati lakše je ozlijeđen 36
godišnji vozač Audija, koji je udario vozilo ispred sebe, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 3,03 g/kg. Dio vozača zatečenih pod utjecajem alkohola je zadržan u službenim prostorijama policije, dok su svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...