Početna - IZDVOJENO - Vikend na prometnicama PGŽ donio 18 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Vikend na prometnicama PGŽ donio 18 prometnih nesreća

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se  18 prometnih nesrećau kojima su tri osobe teško, a četiri osobe lakše ozlijeđene. Teško su ozlijeđena dva vozača motocikla u dobi od 38 i 42 godine te vozač mopeda u dobi od 70 godina. 38-godišnji vozač motocikla stradao je u prometnoj nesreći koja se dogodila 10. rujna oko 12 sati na području Kukuljanova, gdje je motociklom udario u betonski ivičnjak te potom pao na kolnik. Motociklom je upravljao bez položenog vozačkog ispita za ovu vrstu vozila, a na glavi je imao neodgovarajuću kacigu. Drugi teško ozlijeđeni motociklist stradao je u prometnoj nesreći u Istarskoj ulici u Rijeci, 9. rujna oko 9.10 sati kada je udario osobno vozilo ispred sebe, zaustavljeno radi skretanja, dok je vozač mopeda ozlijeđen istog dana oko 17 sati na području Malinske prilikom udara u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

U spomenutom razdoblju evidentirano je 378 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 112 prekršaja prekoračenja brzine, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te četiri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Vozači koji su prekoračili brzinu, odnosno upravljali vozilima brzinom većom od dozvoljene evidentirani su na području Vrbovskog, Crikvenice, Raba i Čabra. Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je 9. rujna oko 11.02 sati, osobnom vozilu marke Renault, pulskih registracijskih oznaka koje se kod vijadukta Zečeve Drage kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.

Nadalje, vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Opatije, Crikvenice, Delnica te Malinske i Krka. Najveća koncentracija alkohola od 2,19 g/kg izmjerena je u Crikvenici, 11. rujna u 4.10 sati 33-godišnjaku vozaču osobnog vozila marke Seat. Izdvajamo i 30-godišnjeg vozača osobnog vozila Renault, koji je nešto ranije iste
noći, oko 2.20 sati zaustavljen na opatijskom području s koncentracijom alkohola od 1,45 g/kg, dok je iste večeri oko 22.15 sati u Delnicama zaustavljen 35-godišnji vozač VW golfa, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,37 g/kg.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...