Početna - IZDVOJENO - Violinski recital Mateja Mijalića
recital

Violinski recital Mateja Mijalića

Ciklus „Komorni koncerti u Mramornoj dvorani“ u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca nastavlja se u srijedu, 3. veljače 2016. kada će u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja s početkom u 20.00 sati nastupiti mladi, nadareni riječki violinist Matej Mijalić.

Rođen 2000. godine, u osmoj godini počinje učiti violinu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci u klasi prof. Danijela Trinajstića. U lipnju 2014. polaže prijemni ispit za Kurs za talentiranu djecu pri Univerzitetu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u klasi prof. Marine Sorokowe čiji je polaznik godinu dana. Sudjeluje na seminarima Laus u Dubrovniku i Pro Musica u Opatiji u klasi prof. M. Sorokowe i prof. L. Sorokowa. Dobitnik je više prvih nagrada s državnih (2012, 2014) i međunarodnih natjecanja: Rudolf Matz (Čakovec, 2013), Daleki Akordi (Split, 2013), Porečki tirando con pizzicato (Poreč, 2015). Nastupao je u više hrvatskih gradova predstavljajući školu. Iako je tek petnaestogodišnjak, stuka je kod njega već prepoznala uvježbanu tehniku i strastven nastup, a o tome svjedoče i spomenute brojne nagrade i priznanja.

Na programu su „Legende“Henryka Wieniawskog, Koncert za violinu u g-molu Maxa Brucha, Gymnopédiebr.1Érica Satiea, Chopinov Valcer u e-molu, potom Meditacija iz opere „Thaïs“Julesa Masseneta(za violinu i klavir) te Introdukcija i tarantela Pabla de Sarasatea.

Na klaviru će nastupiti Jelena Barbarić Mijalić, koja je nastupala kao solist s Hrvatskim komornim orkestrom, orkestrom Muzičke akademije i Simfonijskim dubrovačkim orkestrom, a od 1998. živi u Rijeci gdje predaje klavir i korepetira na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...