Početna - IZDVOJENO - Virtualni dan škole u opatijskoj gimnaziji Eugena Kumičića

Virtualni dan škole u opatijskoj gimnaziji Eugena Kumičića

Dana 22. travnja Gimnazija Eugena Kumičića Opatija proslavila je svoj dan te ujedno obilježila i Dan planeta Zemlje i Dan hrvatske knjige. S obzirom da se nastava odvija online i obilježavanje Dana škole preselilo se u virtualno okruženje. Za učenike su organizirane radionice i zanimljivi kvizovi, a u iste su se mogli uključiti i sami profesori i stručni suradnici. Učenici su imali prilike okušati se u pjesničkom izričaju na način da jednim stihom doprinesu nastajanju pjesme naslova Pjesan o GEK-u i na taj način ostave svoj trag o životu Škole.
Na panou u aplikaciji Padlet naziva Ono što nismo smjeli vidjeti učenici i profesori imali su priliku zalijepiti fotografije nastale prije, nakon ili za vrijeme nastave, u školi, oko škole, na putu za školu, na izletu… U sklopu radionice (G)ekološki osviješteni rješavao se test Ekološki otisak zahvaljujući kojem su Gekovci mogli uvidjeti svoju ekološku svjesnost te koliko bi planeta Zemlje bilo potrebno kada bismo svi živjeli na način na koji oni žive, a u sklopu radionice nastale su i prekrasne fotografije prirode te zanimljive ekološke poruke. Ljubitelji jezika okušali su se u natjecanju u zabavnom kvizu Jezični ćušpajz koji je obuhvaćao i pitanja iz svakodnevnog života te opće kulture naroda engleskog, njemačkog i talijanskog govornog područja. Na radionici odgovorne pobune Mapiranje naše male zajednice Gekovci su imali prilike iskusiti kako je to biti dio složene slagalice koja stvara društvene promjene, a u GIS radionici upoznali su bogatstvo prirode naše županije mapirajući zaštićena područja Primorsko-goranske županije. Predstavljen je i GEKO-EKO dezinficijens koji su osmislili učenici polaznici fakultativne nastave iz latinskog jezika pod mentorstvom predmetne profesorice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte sve liburnijske pustove

Uz pusta Njurgala ispred Mrkata obješeni su i pusti u ostalim dijelovima Opatije i okolice, naše oko kamere zabilježilo je ...