Početna - IZDVOJENO - Više od 400 “klinaca” na Sportskim igrama mladih u Opatiji

Više od 400 “klinaca” na Sportskim igrama mladih u Opatiji

Preko 400 vrtićara i osnovnoškolaca iz Opatije, Labina i Pazina sudjelovalo je na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih u Opatiji na kupalištu Slatina 11. travnja.

Sportske igre mladih su najveća sportska amaterska manifestacija za djecu i mlade u Europi. Okupljaju djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i omogućavaju besplatno sudjelovanje u natjecanjima. Ove godine održavaju se 22. put zaredom, a do sada su okupile više od 1,2 milijuna sudionika. Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na državnoj završnici.

Program je započeo nastupom Mažoretkinja Grada Opatije i zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili dječja gradonačelnica Petra Deranja, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić, predstavnik Coca-Cola Hellenic Darko Matošković i predstavnici Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac i Tomislav Gudić.

U ime Grada Opatije organizatore i prisutne mališane pozdravio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić.

klinci

– Zadovoljstvo je vidjeti ovoliko djece na okupu. Čestitam organizatorima te zahvaljujem što su došli u Opatiju te uključili i naše najmlađe sugrađane u ovaj vrijedan projekt. Sport je važan za odrastanje djece, a Igre mladih promoviraju sport i fair-play, istaknuo je Priskić.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su učenici iz Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Opatija te gosti iz Labina, koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a pobjednici su se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja.

Postavljen je i informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“  u kojem su se  provodile  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova, a svoje su promotivne štandove imali i opatijski vatrogasci, predstavnici Crvenog križa Opatija te Društva „Naša djeca“ Opatija.

Nakon Opatije, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Opatijska maturijada

Maturanti opatijskih srednjih škola slavili posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja 22.05. bio je posljednji dan nastave za maturante širom Hrvatske. I ...