Početna - IZDVOJENO - Vlasnik Nove TV pred bankrotom
Televizija daljinski
foto: Fotolia

Vlasnik Nove TV pred bankrotom

Medijska grupa Central European Media Enterprises (CME), vlasnik Nove TV, izvijestila je da je u trećem tromjesečju poslovala s gubitkom, ističući i da joj treba još novca kako bi ostala solventna.

Prihodi grupe u čijem je vlasništvu hrvatska Nova TV, te televizijske postaje u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Sloveniji, smanjili su se u trećem tromjesečju za tri posto, na 135,8 milijuna dolara. Grupa je u promatranom razdoblju zabilježila operativni gubitak prije amortizacije i deprecijacije (OIBDA) od 32,4 milijuna dolara.

Prognozu prihoda u cijeloj 2013. godini snizili su na 640 do 650 milijuna dolara, s dosada očekivanih 700 do 720 milijuna dolara. Sada očekuju i godišnji operativni gubitak prije amortizacije i deprecijacije u rasponu od 30 do 40 milijuna dolara, ponajprije zbog slabijih prognoza za češko i slovačko tržište.

Bez financijskih sredstava neće moći poslovati

CME se bori s padom tržišta oglašavanja u srednjoj i istočnoj Europi. U aktualnom poslovnom izvješću objavili su da nije sigurno da će preliminarni razgovori s dioničarom Time Warnerom o mogućoj kapitalnoj transakciji, uključujući dug, uroditi plodom. Za cijelu 2013. godinu predviđaju negativan slobodan novčani tok od 140 milijuna dolara, piše Banka.hr.

“Ako ne osiguramo dodatna financijska sredstva, u nekom trenutku u idućih 12 mjeseci nećemo više moći ispunjavati svoje obveze servisiranja duga i općenito financirati svoje poslovanje”, upozorili su iz CME-a.

I: Banka.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...